Advies, ontwerp en uitvoering van uw elektrische installatie

Bij een grondig verbouwen van uw installatie, gaat dat in samenwerking met andere bouwondernemingen. Ik sta ter beschikking voor advies, ontwerp en uitvoering van de nieuwe elektrische installatie. Een optimale balans tussen kwaliteit en prijs zal ik altijd trachten te vinden in een nauwe samenwerking met u. Hierbij verlies ik energiebesparing en duurzaamheid niet uit het oog.

Het kan ook voorkomen dat u een deel van uw elektrische installatie moet verbouwen. In dat geval kunt u gerust contact met mij opnemen. Met de mogelijkheden van flexibele inzetbaarheid kunnen we de werktijden aanpassen zo dat u gewoon door kan gaan met uw werk.

Energiebesparing

Op het gebied van energiebesparing kan ieder kantoor en winkel op dit moment veel bereiken. De ontwikkeling van de led techniek is in volle opmars en van een zodanig niveau, dat het op dit moment mogelijk is nagenoeg alle bestaande verlichting (plafondarmaturen en -spotjes) zeer goed te vervangen. Ten opzichte van de huidige TL- en PL-lampen, worden besparingen van 12% bereikt. De halogeenspotjes kunnen gerust vervangen worden door led spotjes, waarbij besparingen mogelijk zijn van 60 tot 80%. Afhankelijk van de openingstijden c.q. dagelijkse branduren is de terugverdientijd binnen 2-4 jaar realiseerbaar.

Er bestaan honderden vergelijkbare led producten op de markt. Vragen als vermogen, lichtopbrengst, lichtsterkte en kleurweergave komen prominent naar voren bij het idee om de verlichtingbesparing te realiseren. Als energietechnicus kan ik, vanuit mijn ervaring, een goede oplossing vinden wat de keuze van de vervangende lichtbron betreft. Ook het vervangen zelf kan ik uitvoeren. Eventueel kunnen de lampen vervangen worden buiten de kantoor- of winkeluren.

Bij sommige winkels neemt de verlichting een groot deel van het energieverbruik. Als u ledlampen gaat toepassen, kan uw dagelijks verbruikte maximale vermogen dermate dalen (bv. 50%) dat u een extra besparing kunt realiseren op uw vastrechtkosten. Als u precies wilt weten hoe alles met elkaar verbonden is, neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe zit het met het vastrecht van uw elektrische aansluiting? Misschien betaalt u meer dan nodig is iedere maand. Als u vragen heeft hierover aarzel niet om mij te bellen voor een gratis advies.

Nieuw bouwen en verbouwen in horeca of eetgelegenheden

Mocht u verbouwplannen hebben voor de overige gedeelten van uw elektrische installatie dan sta ik tot uw beschikking. Bouwen en verbouwen van elektrische installaties in horecagelegenheden vindt meestal plaats samen met andere delen van het horeca interieur. Mocht er bijzondere vragen zijn m.b.t. de aan te leggen installatie dan kunt u contact met mij opnemen voor vragen als: ontwerp, begroting, veiligheid, energiebesparing, duurzaamheid en uitvoering.

In de keukens van cafés en restaurants komt verhoogde temperatuur en vochtigheid voor. Twee verschijnselen die de elektrische installatie bijzonder op de proef stellen. Voor een horecaondernemer is het geruststellend als hij/zij weet dat de status van zijn installatie in orde is. En voor de veiligheid van het personeel is het prettig om te weten dat de werking van de beveiliging, met name de aardlekschakelaars, correct is. In elk geval dient uw installatie te voldoen aan de veiligheidsnorm NEN 3140. Meer over deze norm vindt u verder in een aparte hoofdstuk.

Als uitbater van een horecagelegenheid betaalt u maandelijks uw energiekosten. Het is goed om op te letten of u niet meer vastrecht betaalt dan het nodig is. Twijfelt u, dan kunt u mij gerust bellen voor een gratis advies. Ik maak u er op attent dat met het toepassen van de moderne led-verlichting aanzienlijke besparingen mogelijk zijn, onder andere ook op vastrecht zoals beschreven in het hoofdstuk Winkel en Kantoor.

Op uw school of buitenschoolse opvang bevinden zich uiteraard kinderen van verschillende leeftijden. Daarbij is er vaak ook een eetgelegenheid aanwezig in de vorm van een restaurant of keuken. Vanzelfsprekend is dat veiligheid hier een hoge prioriteit heeft. Mijn advies is om in dergelijke ruimtes de werking van de aardlekschakelaar jaarlijks te laten meten, en maandelijks te testen. De leidingen die de keuken voeden zouden jaarlijks  gemeten moeten worden op hun isolatiekwaliteit. Hierover meer in het hoofdstuk NEN 3140.

Storing of andere problemen met uw elektriciteit?

Indien u storing heeft op uw elektrische installatie, of voor de nodige verbouwingen neem vooral contact met mij op. Als technicus bedrijfsinstallaties kan ik alle vraagstukken beantwoorden die betrekking hebben op uw huidige of eventueel nieuwe installatie. In het bijzonder geef ik advies over veiligheid, energievoorziening, energiebesparing en duurzaamheid.

Voor eventuele storingen sta ik u ook ter beschikking. Als het nodig is neem gerust contact met mij op, dan zorg ik dat ik zo snel mogelijk bij u ben of op de plaats waar de storing zich bevindt.

Controles en metingen

Als in uw werkplaats meerdere machines of apparaten dagelijks worden gebruikt, is het raadzaam om jaarlijks isolatiemetingen uit te voeren. De aanwezige aardlekschakelaars zouden ook één keer per jaar getest moeten worden. Als de beveiliging uitgevoerd is alleen met smeltpatronen of installatieautomaten, dient de aardverspreiding weerstand niet hoger te zijn dan 1,5 Ohm.

Winkels en kantoren zijn bedrijfsruimtes waarvoor veiligheidsvoorschriften uit NEN3140 gelden.
BOUWEN & VERBOUWEN

STORING OPLOSSEN

TESTEN & METINGEN

ENERGIE BESPAREN

INSPECTIES & METINGEN

VEILIGHEID NEN 3140

WINKEL EN KANTOOR

HORECA

WERKPLAATS

LEIDINGEN IN MUUR FRESEN

KABELGOTEN BOUWEN

WANDGOTEN BOUWEN

GROEPENKASTEN AANSLUITEN

BUISLEIDINGEN MONTEREN EN BEDRADEN

WCD’s MONTEREN

DATA- EN TV-INSTALLATIE AANLEGGEN

DEURINTERCOM INSTALLATIE